14 Kasım 2013 Perşembe

Peki Kedilerimiz Kuyruklarıyla Bize Neler Anlatırlar?






TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisinde Merak Ettikleriniz bölümünde B. Duygu Özpolat'ın hayvanların kuyrukları ile ilgili yazdığı yazıdan kedileri ilgilendiren kısmından bir alıntı yaparak başlamak istiyorum.
Hayvanlar, işe yarayan özelliklerini koruyacak şekilde evrimleştiklerine göre neden kuyrukları var ve bu kuyruklar ne işe yarıyor? 
Hayvanlar kuyruklarını, savunma, dengede kalma, vücut ısısını düzenleme (ısınma ya da gölge oluşturma), oyun oynama, yüzme, sıçrama, tırmanma, tutunma, koşma, karşı cinsin ilgisini çekme gibi oldukça çeşitli amaçlar için kullanırlar. Çok yakından tanıdığımız kedi ve köpekler, kuyruklarını, ne hissettiklerini bize anlatmak için kullanırlar. 
Kaynak:TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi  http://www.biltek.tubitak.gov.tr

Hepimiz biliyoruz ki, kedilerimizin en çok kullandıkları uzuvlarından biri kuyruklarıdır. Kimi zaman onları titretirken, kimi zaman peşinden koşarken bazen de kıvırıp bacaklarının altına alırken şahit oluruz. Bir de diken diken olmuş, elektrik çarpmış gibi olan halleri vardır:) Dimdik bir kuyruk da genelde şımarıklığın ibaresi olarak baş gösterebilir. Peki tüm bu hareketler ne ifade eder?

Peki Kedilerimiz Kuyruklarıyla Bize Neler Anlatırlar?




4 yorum:

  1. Bu dili öğrenmek güzel oldu :)
    Artık daha iyi anlaşacağız demektir!

    YanıtlaSil
  2. En çok öfkeleniyorum tipiyle karşı karşıyayım, kedileri mıncıklamayı kesmem gerek.

    YanıtlaSil
  3. :) farklı yorumlar da var bazı kuyruk hareketleriyle ilgili..ama mıncırmanın sonuçları hep belli zaten:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...