11 Kasım 2014 Salı

Kasım Kedilerine Kedi Evi Yapalım mı?

Tüm kediseverlere merhaba,

Kış kapıda, bu pastırma sıcaklarının sizi oyuna getirmesine izin vermeyin sakın:) Bugün açılışımı yandaki masa takvimimle yapmayı bu yüzden istedim. Bu takvim LÖSEV Vakfının 2014 için çıkardığı takvimdi ve üzerindeki çizimleri görünce çıldırmıştım. Hepsi birbirinden eğlenceli kedi çizimleriyle dolu aylar. Aman Tanrım! Başka birşey isteyebilir miyim ki bir takvimden:)

Eveeet, konumuza dönmek gerekirse: soldaki Kasım kedisine bir göz atalım derim ben. Nasıl da güzel uyuyor sanırım o da pastırma sıcaklarının rehavetine kapılmış. Oysa ki bilmiyor Aralık'a birşey kalmamış. Soldaki bulut üzülerek de olsa onun üzerine yağmak için yaklaşıyor. İşte o zaman asıl sorun başlıyor.

Haydi Kolları Sıvayın: Kedi Evi Yapmaya!


Hepimizin kapısına gelip sığınan, paspasımıza büzüşen, geceleri soğuktan üşüyüp küçük miyavlarla sessizliği inleten, içecek su yiyecek yemek bulamayıp çöp kenarlarında titreyen kediciklere hepimiz şahit oluruz. Bunları değiştirmek elimizde.

Bu da size tam kışa girmeden bu haftasonu bile yapabileceğiniz; basit kutularla veya leğenlerle yoktan var edebileceğiniz kedi evi projelerini hatırlatmak için yazılmış bir yazı olsun:) Bildiğiniz gibi geçen yıl konuyu kapsamlıca işlemiştim. Biz koca bir kedi evi yapmış, içerisinde bebeler bile doğurtmuştuk. (bknz: Kedi Evi Yaptık! ve 4 Ekim ) Malesef kedi evimiz bize sorulmadan yine bir kedisever! tarafından atılmış işgüzarlıkla..

geçen yılki projemiz
neyse biz de durmadık. Daha iyisini yaptık! Aşağıda yeni projemizi görebilirsiniz. Aslında tamamen eşimin projesi ben ince ayarları ve resimleme işlerini yapıyorum:) Detaylarını, aşama aşama resimleri ve bilmeyenler için "Kedi evi nasıl yapılır?" konusunu ilerleyen gönderilerde yine paylaşacağım.

Yeni Kedi Evlerimizden bir tanesi sadece. Henüz bitmedi daha kaplanacak ve bahçeye diğer aksesuarlarla beraber yerleştirilecek. Tabi önce Miyu tarafından test edilmesi gerekiyor. 3 oda bir salon bir dubleks yaptık. Nasıl olmuş?

cat house diy
yeni kedi evimiz


3 yorum:

  1. çok güzeeeel, bizde her sene yapıyoruz ama bu kadar süslü değil:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım bu da çalınmaz.. daha süs görmedin Belgincim beklemede kal izle bizi bak resmen park yapıcaz. çalışmalarımız devam ediyor:)

      önemli olan süs değil işlevi zaten. Ve en çnemlisi de bu işe gönül koymak bence! ellerinize saglık sizin de:)

      Sil
    2. merakla bekliyorum o zaman:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...