9 Aralık 2013 Pazartesi

Newfoundland: Başka deyişle Ayıcık Köpecik:)

Bugün sizlerle bir köpecik paylaşmak istiyorum. Köpecik derken aslında ağırlığı 70 kg. boyu da ayağa kalkınca benden hayli uzun olan bu köpeciği kastediyorum:)

Resimdeki görüntüsüne aldanmayın. Çünkü bu fotoğrafların hiçbiri aslında onun gerçek boyutlarını anlatamıyor. Ve yine hiçbiri benim onu ilk gördüğümdeki şaşkınlığımı açıklayamıyor:) Çünkü bu köpecik 4 ayak üzerindeyken o kadar büyük o kadar büyük görünüyor ki, veterinerden içeri adımını ilk attığında kendisini bir ayıcıkla! karıştırdığımı itiraf etmeliyim. evet, ben bile.. Bir de bunun bir ufak boyutu vardı ki, o da sürekli beni de sev, beni de sev diye yanıma sokulmaktan geri durmuyordu, kıyamam:)

Newfoundland Köpeği Özellikleri


Bu köpeğin cinsi Newfoundland olup, Newfoundland ve Labrador kıyılarında gelişmiş bir hayvandır ve adını da bu coğrafi bölgeden almaktadır. Genellikle siyah ve büyükçe bir köpek ırkı olan bu köpekler, zeki, cesur, dost canlısı, sakin, güvenilir olmalarıyla bilinirler.

Çocuk, yaşlı ya da hayvanlarla dost olur ve onları her türlü tehlikeye karşı korumak isterler. Bunu havlamak yerine, yabancılarla dostu arasına girip engel oluşturarak yaparlar. Sabırlı ve oyuncu olması nedeniyle çocuklarla iyi anlaşırlar. Sıcaktan hiç hoşlanmazlar. Yüzmeyi çok seven, bol sulu, serin yerlerde yaşamaktan hoşlanan köpeklerdir.









Güçlü, zarif, uyumlu, cesur, cömert, insana yakın, çevik ve dayanıklı olan bu köpek türü hakkında Lord Byron şunları yazmıştır: "... Cesareti vahşilikten uzaktır. İnsana ait kusurları taşımaz, fakat onun tüm erdemlerine sahiptir." Aynı zamanda sabırlı bir köpektir. Yabancılara karşı iyi davranır ve efendisine karşı son derece dikkatlidir.

Newfoundland, içgüdüleri sayesinde bir suda kurtarma köpeğidir. Pek çok kişi hayatını bu cinsin üyelerine borçludur.

Bir gemi kazasından sonra cankurtaran sandalına sığınan yirmi kişiyi güvenle sahile çeken bir Newfoundland'a 1919'da altın madalya verilmiştir. Bu köpek suların Saint Bernard'ı olaran anılmıştır.

Bebek ve anne Newfoundland ve başka bir bebek Newfoundland daha:) Acayip sevimli değiller mi?



bu da büyümüş hali:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...