19 Ocak 2012 Perşembe

Kış Günlerinde Özellikle Dikkat!!!! Arabalara Sıkışan Kediler!!


İstanbul bu ara tüm Türkiye'de olduğu gibi en soğuk zamanlarını yaşıyor. Her sene hatırlattığım gibi bu sene de her yerde paylaşmaya çalışıyorum bu yukarıda gördüğünüz uyarıyı...Sıcak bir yer bulmak için çok uğraşan sokak kedicikleri en çok arabaların motorlarına yakın yerlere, cantlara, lastiklerin üzerine vb. yerlere sığınıyorlar. Lütfen araçlarımızı çalıştırmadan önce 1 dk durup sağını solunu, içini dışını kontrol edelim...

Bir kediköy olan Kadıköy'de bizzat böyle acı bir tabloya şahit olmuştum..miniminnacık kara bir kedicik arabanın her nasılsa baya içine girmeyi başarmış ve ön kaputun içinde sıkışmıştı. Çığlıklarını duyunca yoldan geçen duyarlı bir kadın arabaya vurarak sahibini bulmaya çalıştı uzun bir süre aracın. Adam hemen arabanın önünde durduğu apartmanda balkondan kafasını uzatıp "yaaa arkadasım aksam aksam adamı deli etme git işine" demekten başka birşey yapmayarak bizi oldukça şaşırttı. Polisi arayacağımızı söylediğimizde daha da çirkinleşti. Orada bir canlı savunmasızca can çekişiyor, adam oralı bile değil...inanılır gibi değil..birkaç merdiven inmek bu kadar mı zor geliyor? hayır anlamadığım bir de NEDEN? Neden yapmıyorsun bunu? Sadist misin? Kedilerden nefret ediyor bırakın hepsi ölsün oldukları yerde mi diyorsun? Senin gibisi arabasının en azından pisleneceğini filan düşünür ne bileyim herhalde çıkarsan kediyi, sadece o nedenle çıkarırsın?!! bu nedir? Nasıl bir mantıktır!! 

Neden sonra kavga kıyamet zavallı minnoşu oradan çıkardık ama hakikaten neden yani, neden?! o kadar korkmuştu ki...neden? değer mi hiç hayvana ve bize bu kadar eziyete?

o yüzden ne yapıyoruz, en azından soğuk kış günlerinde arabamızın her tarafını iyice bir kolaçan ediyor, böyle olaylara mahal vermiyoruz.. Aşağıdaki gibi haberlerle karşılaşmak istemiyoruz!!

Ümraniye’de kafası araba tekerleğine sıkışan kedi itfaiye operasyonu ile kurtarıldı.

"Iğdır'da, park halindeki otomobilin motor kısmına ısınmak için giren kedi yavrusu, yaralı olarak kurtarıldı" Sol bacağında kırık var!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...